Over BCC

Wij zijn team beweeg- en cultuurcoaches van Miks welzijn en werken binnen gemeente De Fryske Marren. Onze taak is het ondersteunen van inwoners met vragen op het gebied van bewegen, gezondheid en cultuur. Als team beweeg- en cultuurcoaches zoeken wij verbinding met bestaande lokale initiatieven of organisaties.
Er wordt zoveel mogelijk ingezet op eigen kracht van inwoners waarbij wij graag ”motiveren tot inspireren”. Wij gaan voor een samenleving waarin alle inwoners wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

Visie
Ons doel is het vervullen van een signalerende, preventieve en ondersteunende taak op het gebied van een gezonde leefstijl, hierbij gaat het om alle inwoners van de Frykse Marren.
Wij als beweeg- en cultuurcoaches vinden het belangrijk om zichtbaar te zijn voor inwoners. Openstaan voor nieuwe en ideeën en het stimuleren tot een bijdrage aan de samenleving vinden wij erg belangrijk.
Beweeg- en cultuurcoaches werken hiervoor samen met de gehele welzijnssector, onderwijs, sport, cultuur en lokale sport en beweegaanbieders(waarbij een bijdrage leveren aan kwaliteit voor ons van belang is.)  

, door: